


احیای وبلاگ به مثابه میراث رسانهای
هادی خانیکی مطرح کرد
احیای وبلاگ به مثابه میراث رسانهای
به اعتقاد هادی خانیکی، حفظ و احیای وبلاگها، به مثابه بخش مهمی از میراث تولید محتوا و ورسانه، میتواند به مدد ابزار پژوهش و پیوند این عرصه با رسانههای جدید، محقق شود.
هادی خانیکی، روزنامهنگار و عضو هیات علمی دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه احیای وبلاگها به تعبیری میتواند به معنای زنده ساختن و حفظ بخشی از میراث رسانهای ما باشد، ادامه میدهد: متأسفانه در تاریخ ارتباطات کشور شاهد بودیم که خیلی زود از مدیومی بهجای دیگر کوچ میکنیم و به این ترتیب میراث قبلی را از بین میبریم. بدین ترتیب با از میان رفتن میراث رسانه پیشین، نسبتی از هیچ یک از رسانهها در رسانه دیگر نمیبینیم، اما در دوره جدید و با امکانات فناورانه موجود، میتوان میراث رسانههای قبلی را حفظ کرد.
به اعتقاد خانیکی، این دغدغه برای وبلاگها نیز مطرح است، کاری که تیم پرشینبلاگ مبنی بر زنده نگه داشتن فرهنگ وبلاگ، بازآفرینی آن به مثابه یک بستر رسانهای و تلاقی دادن آن با دستاوردهای جدید، در حال انجام آن است، کاری ارزشمند خوانده میشود.
این پیشکسوت حوزه ارتباطات بر ضرورت همافزایی فنیها و رسانهایها برای تحقق احیای این میراث، تأکید میکند و میافزاید: بهطبع فعالان فضای رسانه و ارتباطات و نیز فعالان متخصص در حوزه فناوری، باید به یک همافزایی برسند تا غنای محتوایی و زیرساختی، منجر به احیای این عرصه شود؛ چراکه سرنوشت این عرصه تنها بهدست تکنولوژی تعیین نمیشود و پدیدههای سیاسی و اجتماعی نیز بر این روند اثر گذار است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با بیان اینکه حضور فعالان حرفهای از طریق پژوهش و توسعه آگاهی و آموزش میتواند به این عرصه کمک کند، ادامه میدهد: پایاننامهها و رسالههایی در این زمینه، بهترین گامهای رو به جلو در این عرصه بهشمار میرود که میتواند به متخصصان این عرصه کمک کند.
به گفته خانیکی، باید در زمینههای فنی کار شود تا در کنار تلاش برای تولید محتوا در این عرصه، به لحاظ فنی و تکنولوژیک نیز اتفاقهای خوبی برای این فضا رخ دهد. همچنین مهمترین کار در این راه ، تعریف موضوعاتی در حوزه پژوهش است، زیرا پژوهش کمک میکند تا ظرفیتهای بالقوه، آهسته و پیوسته بررسی و بازآفرینی شود.
او در اینباره ادامه میدهد: دانشگاهی قرار نیست ژست فنی بگیرد و همینطور فنیها نیز قرار نیست ژست دانشگاهی داشته باشند، چرا که در این میان مهممتر از هر چیزی، پلیست که بین این دو شکل میگیرد.
این فعال پیشکسوت حوزه ارتباطات، میگوید: وبلاگنویسی آغازی بود بر اینکه بهسوی شبکههای بیمرکز و کمتر مدیریتشده برویم. همچنین محدودیتهایی که در عرصه روزنامهنگاری وجود داشت، به رونق این عرصه کمک شایانی کرد. در همین زمینه بهخاطر دارم که در دوران اوج وبلاگنویسی، جابهجایی از فنیها به سیاسیها و از سیاسیها به روزنامهنگارها، اتفاقی بود که تجربه شد.
خانیکی با تاکید بر اینکه چیزهایی وجود دارد که ما از آنها غافل ماندهایم، ادامه میدهد: یونسکو در شهر اسکندریه به اعتبار کتابخانه معروفش که تلاقی شرق و غرب بود، پروژهای بزرگ را به اعتبار بانک جهانی که زمانی معاون آن مصری بود، کلید زد. کاری که آنجا انجام داده بودند این بود که در پروژه بازسازی کتابخانه اسکندریه، فرهنگ مجازی را به فرهنگ مکتوب تبدیل کنند و استدلالشان هم این بود که همه چیز در فرهنگ مجازی باقی نمیماند. بنابراین هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ فرهنگی، باید این تبدیل یک فرهنگ به فرهنگی دیگر را دنبال کرد.
این روزنامهنگار کهنهکار در پایان سخنان خود با گذری بر منظر تاریخی – اجتماعی شکلگیری وبلاگ، اظهار میکند: اولین نشسست وبلاگنویسی در همدان برگزار شد. حال با گذشت یک دهه از برگزاری این نشست، بد نیست نگاهی به خاستگاه، دغدغهها و آرزوهای وبلاگنویسان داشته باشیم تا این تأمل تاریخی به ما در راستای احیای این فرهنگ و میراث رسانهای کمک کند.
سلام
سلام
سلام
سلام؛ پرشین بلاک که نابود شده
سلام؛ پرشین بلاک که نابود شده